låten vi sjöng:

måndag

yoo!
Hemma från skolan, fick reda på att jag kommer få VG i matte B, men jag ska göra ett prov på måndag och se vad jag får i matte A, ligger på g+ nu så kanske kan få ett vg om det går bra på provet.
Konstigt väll, att jag är bättre på B än A, haha kanske fattar mera matte ju längre jag läser det. Desutom är ju urban super bra lärare så kanske därför mina kunskaper i matte A var så dåliga, hade inte en sån bra lärare i förra skolan...
Ska börja plugga nu med det, sen har jag spanska uppsats och hörförståelse kvar. Läsförståelsen gick så otroligt dåligt och jag är nästan säker på att det kommer bli mitt första IG :( ska prata lite med han. 
Sen annars är allt i skolan i princip klart. Hade sista musiklektionen idag, vi sjöng upp en låt som vi bara tog idag, det gick bra.
Nu ska jag börja plugga matte, pussisar ♥


gammal bild på mig hehe

WIII

hemma!
carro hämtade mig med hennes tandemcykel, asso det var galet kul att cykla på den. Kan inte beskriva kännslan hah!
Sen hela alltet, hennes land, det fina vädret och båtturen allt var så otroligt! så underbart, är skit glad just nu! vi tog ca 400 bilder och håller nu på att skicka de till varandra :D
gud ni förstår inte vilken perfekt dag det här har varit. Nu ska jag fixa lite med bilderna, lägger upp några senare, annars kommer datan typ paja för den händer så mycket samtidigt så allt kommer gå så trögt.

Bara för jag är på så bra humör och känner mig extra kärleksfull så måste jag bara säga att jag har sån jävla tur att jag fick bli så tajt mer barrow, sophia och alla andra i klassen, sjukt att vi inte ens kännt varandra i ett år. Sophia skulle följt med i båten idag men hon skulle bort :(
men självklart så ska vi åka ut med den flera 10000 gånger till haha, älskar att åka båt. Själva känslan är så sjukt underbar!
nej nu ska jag inte skriva mer, bara att jag älskar alla mina nära vänner otroligt mycket hihi♥

ett smakprov:

! :D

har varit ute och gått med carro, vi gick jätte långt, bla ner till vattnet och vidare till ica där vi köpte var sin ben and jerrys (killar som aldrig sviker!)
Vi ska nämligen ut med carros båt ikväll, hur mysigt är inte det :D? ska bli såååå kul och jag är jätte taggad! hoppas bara att det fina vädret håller i sig. Juste ska lägga in bilderna från alle balles överrasknings party som var i fredags.
Nu ska jag stänga av datan och börja fixa med lite kläder och sånt till båtturen ;) avis? i know..


här är vi ju, båtarN^ haha nej skoja fan vad fail

nu...

 utgång för dessa damer:

kusin vitamin

sitter hos kusin vitamin! har fixat lite i hennes blogg och nu tar vi lite webb bilder haha, resultatet:

mer bilder

wihoiiu

tjooho, gårdagen var kul och träffa många nya sköna människor ;) nu ska jag till jakan med mamma och handla massa saker, bla presenter till moster och kusin som vi ska till senare idag. Sen ikväll blir det fest igen, party all the time, men vi lever ju trots allt bara en gång!
Nu ska vi åka så ska bara slänga in lite bilder på hur jag såg ut igår.

lite ego bilder från igår innan utgång:

nytt

skolan gick bra och allt det där, det var efter skolan allt roliga börja, jag och carro drog hem till mig. Vi drack först var sitt glas oboy. Sen tona hon mitt hår ;) det är väldigt mörkt just nu, men kommer ju ljusna eftersom det bara var toning ;) men det är skit snyggt.
Nu ska jag äta och sen ska jag bort. Bye

Före och efter:


och lite andra bilder vi tog:


barrow med mitt hår ;)


såhär såg min fläta ut förut:


och nu:

ska även ha denna frisyr ikväll ;)

fredag

sverige kom inte ens med, haha stackarn men inte så konstigt med hennes röst. Hur kunde vi skicka henne från sverige?
aja skit it vem bryr sig. Sitter iaf och läser igenom spanskan (för första gången) förstår inget, kommer gå så jävla dåligt och jag kommer ångra mig som fan att jag inte plugga mer. Jag tror jag tar bussen idag, om jag går så kanske det börjar regna haha.
Nu ska jag fortsätta med spanskan och börjra laga frukost och allt, har faktiskt redan sminkat mig så har god tid på mig ;)

ful bild men tog bara den första, klädseln idag iaf haha

boriing

ser på när sverige kvalar i melodifestivalen, skit program. Alla exakt alla låtar suger och blir bara tråkigare och tråkigare för varje år, alla röstar bara på sina grannar. Fusk!
aja börjar 11:15 imorgon så ska bli skönt, men har spanska prov så lite mindre skönt. Nu ska jag fortsätta se på detta tråkiga program. Måste ju se om sverige går vidare, annars skäms jag. Tur att jag är halv finne hehe, de är bättre på alla sätt och vis, vann för några år sedan och kvalar inte :)

dagen citat

"en tomat ska lukta tomat"

torsdag

holabolla
fick VG på matte b nationella, super nöjd och glad! På svenskan titta vi på filmen tretton, har redan sett den och tycker inte den är bra. Juste försov mig också, men hann ändå... fixa klart mig på en kvart haha.
Imorgon har vi spanska kursprov, kommer gå åthelvettet. Kan inte spanska och vår lärare vägrar förstå att vi är nybörjare, aja. Ska få det där provet över för sen är det inga mer prov!!
Idag var vår sista idrotts lektion och vår sista läs timme! wooho! Nästa vecka är vi lediga på tordag och fredag woho (igen)
Nu ska jag gå ut en snabbis med banan och sen ikväll hoppas jag hon hinner gå en liten prommis med mig. Nu ska jag spana in andra bloggar, kyssar

min ursnygga utbakade fläta som min frisör carro fixat ;)

loookiiie

look for todaaay! lite sent men bättre sent än aldrig


mmmmhmmmm

my baby turns 14

Grattis kusin! Älskar dig enormt mycket


Då nu föralltid

(jag daniel carro)

18:13

hejsan
lektionerna gick bra, efter skolan stannade jag och carro kvar till typ kvart över 5, vi plugga naturkunskap och matte, var typ hemma halv 6.. kändes ganska konstigt haha. Men började ju kl 1 så jämnade liksom ut sig.
Snart kommer pappi hem och då ska jag han och bror åka och äta på en resturang. Sen ska jag hem och skriva alla mina matte lösningar på ett och samma papper och inte 5 olika som det är nu. Sen ska jag titta igenom spanskan lite. Det är min kväll, nu ska jag skriva ett till inlägg, som är speciellt så det kräver att få vara själv!♥

onsdag

blir ett snabbt inlägg, måste rusa till bussen om 5 minuter. Börjar 1 och slutar 3 idag, super nice. Sen ska jag hem och göra klart matte läxan och sen vet jag inte... kanske träna,mjo det tror jag att jag ska göra! jaha ni såg nyss att min försenade bok till biblan är räddad, står att man inte behöver betala nått om den är försenad den här veckan, flyt eller vad!  Nä nu måste jag dra, har en ful bulle i håret för det ser cp ut!

Tiger se upp

jag har skrivit klart om min bok, för er som vill veta läste jag L.A. Candy av Lauren Conrad, den var bra. Sen har jag varit och kört golf med pappa, haha första gången ever. Det gick helt okej, vi slog en burk eller vad det heter, 2 gånger var så 100 bollar och av de kanske 20 gick bra.  Men hallå, det var ju trots allt min första gång!
Min kusin caroline, som är 3 år yngre än mig har vuxit om mig (mycket) nu, kan knappt förstå det. Hon fyller 14 år imorgon så på lördag ska vi åka och fira henne och min moster (hennes mamma) som fyllde år för några dagar sen, big party.

Imorgon börjar jag kl 1 och slutar 3 (exakt som förra onsdagen) sååå skönt, onsdagar är den längsta dagen men har faktiskt haft rätt tur med att slippa lektioner också...
aja nu ska jag fortsätta titta runt på datan och kanske dra med mig pappa så vi kan köra bilen nångong!♥

!

hej
sluta typ 12, men var tvungen att vänta på bussen i en halvtimme -.- men hade carro med mig så gick rätt fort. På engelskan hade några nationella så vi fick skriva vår bokreseption nån annan stan, och vi slapp svenskan, skulle fårr väntat i 2 timmar annars, helen är en ängel!
Så ska skriva om min bok nu och plugga lite matte, sen vill jag köra bil, hann inte göra det igår ♥

gimme that

sovmorgon, men måste ta bussen som går kl 9 fast börjar kvart i 10, suger. Menmen fick iaf sovmorgon, och tror det var idag vi ska se filmen sjutton (?) på svenskan. En ungdomsfilm som är helt okej så ska bli nice. Idag har jag bara myskläder, pga det tråkiga vädret.
Imorgon fyller min kusin år, får inte glömma att gratta henne ;) nu måste jag fixa klart mig och sen springa till bussen♥


jag och kusin i somras :):love:

pump it up

hejsan svejsan
nu håller vi på med matte C, började med det idag och det verkar rätt svårt. Vi fick en stor läxa så vi slipper matte lektionen imorgon och på onsdag, skit najjjs! imorgon har jag då sovmorgon till kvart i 10 typ och sen på onsdag slutar jag kvart över 3 ist för halv 5 ;)
På musiken sjöng vi upp himlen runt hörnet och nästa gång är det den sista, vi funderar på att sjunga beyonce, halo.
Ska plugga på matte läxan och läsa lite spanska texter ikväll, sen vill jag övningsköra om pappa vill och kan.
Nu ska jag äta lite mellis och sen ska jag börja plugga, see you later! ♥

Jag har tagit kort på kläderna nu!:




sen hur jag ser ut idag:

brotoooom

morgon, vaknade rätt sent så hinner inte ta kort på kläderna idag heller hehe, kanske ikväll.
Har matte och musik idag, skönt.
Igår körde jag bil på den stora vägen för första gången, det gick bra men var lite läskigt hehe. Nu måste jag börja sätta fart, måste sminka mig, klä på mig, föna håret och äta frukost. Bussen går om en halvtimme så nu blir det brottom, kyssar♥

söndag

idag har jag gjort ingenting, inget mer med det.
Jag orkar inte ta kort på kläderna idag faktiskt, så ni får vänta ett slag. Kanske tills imorgon, börjar ju halv 12 så har en hel del tid innan jag måste dra till plugget. Som föresten det bara är 13 skoldagar kvar för mig YES!
Har faktiskt inte sån söndagsångest idag, vi har inte nått stort kvar i skolan, bortsätt från spanska nationella som jag inte orkar bry mig om. Kan även hända att nån lärare får fnatt och bestämmer sig för ett prov, inlämningsuppgift eller nån redovisning. Det hoppas vi inte!

Ska klara av den här veckan och sen till helgen blir det röj röj röj all night long! Så taggar upp redan nu haha. Ska övingsköra sen btw, tror jag iaf om pappa kan komma hem nångång från golfbanan.
Jag sitter och lyssnar på massa disneylåtar, underbart!
Nu ska jag avsluta det här inlägget♥

Några bilder från grillningen:

-

vi handlade jätte mycket, visar sen. Direkt efter jag kom hem böt jag om och drog till emmelie där vi grilla med vännerna, mysigt. Kom precis hem och ska sova nu, berättar mer om dagen imorgon, adjö

-

jag är helt såld på hans röst

the city

gårdagen var speciell.
Idag ska jag till stan med banan ;) vi ska bara fixa klart oss sen drar vi. Shopping och sol, love it! ♥


hahahaha vafan vad fult, en gammal bild som jag hitta på jockes data!

bilder





såhär ska jag se ut ikväll:

ingen rubrik

hejsan
kom nyss hem från ica där jag och carro åt mjukglass, asgott! :D hade eneglska nationella idag, det gick helt okej ;)
ska börja fixa mig till den där natur saken, kommer känna mig som en svart prick i ett hav av vita prickar. Hoppas det kommer några andra som inte är från natur också, så jag inte känner mig utstött! men vad jag överdriver mina kära vänner är ju där.
Ska lägga upp några bilder från idag i nästa inlägg, måste bara fixa lite med kameran också :):love:

21/5

fan mitt inlägg försvann, vad sur jag blir.

aja jag har iaf solat i en timme nu och det är väldigt varmt. Vill ligga och sola vid vattnet så man kan bada lite. Men jag klagar inte. Love it!
Snart ska jag fixa mitt hår (lockigt) och sen ska jag och carro cykla till skolan så vi hinner äta lunch. Det var tydligen kycklingklubbor som carro ville äta.
Har 2 lektioner, geografi och engelska. Jag har säkert muntliga engelska nationella, bara jag och några som inte haft det än. Det får gå som det går.
Sen ikväll ska jag ut med naturarna tror jag, känner mig utanför redan nu men aja hehe :P
Jag målade faktiskt naglarna, böt ut den röda färgen mot pärl rosa, som köpte jag i Turkiet ;)
Titta mig nyss i spegeln lite snabbt, har fått så många fräknar! haha passar inte i det tycker jag, men det ingår väll i sommaren för mig.
Nu ska jag fortsätta chatta med carrobarro, see you later♥



FREDAG; RÖÖJ

holabola
börjar ju 1 idag, första dagen jag har sommarkläder i skolan, i sverige. NICE! solen är ute så ska sätta mig ute och äta frukost och läsa tidning. Kanska ska måla om naglarna igen också;) Musiken ska själklart vara på högsta volym! nej nu måste jag gå ut så  inte solen försvinner, eller nått:love:


blev en konstig ram, råka klicka på den av misstag

motiverade

jag har joggat och tittat lite på spanskan, fast fattar inte ens vad det är jag ska kunna, men läser lite också så jag blir bättre på ord, eller nått.
såna här hjälmar funderar jag på om jag och carro ska köpa:

smart, då syns vi i trafiken om vi ska cykla hem när det är mörkt.

hahaha jag dör





pinsamt misstag, ser ni ?

-.-

halloj
vet ni vad som har hänt idag, är fortfarane lite lack.
 Jag och carro cyklade ner till skolan halv 10 och skulle ha idrott kvart i. Men då f¨r vi veta att Myran inte var där så vi hade åkt dit i önödan och våran nästa lektion, matten skulle börja halv 12! Så vi låg ute på järfälla vallen och stekte, lekte med en fotboll och dansa lite.
Sen när vi kommer till matten så är den också inställd. Så man kan säga att själva skoldagen börja kl 1, så var i skolan typ 3 timmar i onödan. Fatta, kunde ligga hemma i bikini och bättra på brännan eller till och med åka och bada! Svenska lektionen redovisade några och sen läste vi bara, så jävla onödigt. Kunde fan vart ledig idag!! blöööh vad sur jag blir. menmen det är historia nu.
Börjar kl 1 imorgon också, det är fan rätt pga dagens orsaker. Matte A har nationella och spanskan fick vi slippa för kommer bli så stressigt. Jag och carro ska cykla imorgon också ;) ska börja cykla mer nu, motion och miljövänligt! ♥


såhär duscha jag när jag var liten, ville inte ha vatten i ögonen hehehe

carrow

ska cykla till skolan med denna tjej:







 <-- hennes rumpa förra gången, fatta inte varför hon ville cykla naken :s haha :love:

torsdag

hola
innan jag la mig messa jag sophia och fråga om vi hade någon sh idag, vi hade inte det så jävligt tur att jag messa och fråga så jag slapp sitta i skolan 1,30 timme och vänta på att idrotten ska börja. Så börjara med idrott, sen matte och sen svenska i över 2 timmar. Det är min skoldag idag, på idrotten ska vi köra nån konstig sport ute, vad var det... typ bandy ute eller hur nu carro gissade haha. Aja jag lär få veta snart iaf ;) Det är soool, så har shorts på mig och ska även ha min korta leggins idag.
Igårkväll var jag ute med hanna i 2.5 timmar, och har inte skrattat så mycket på länge, höll seriöst på att kissa på mig, var sjukt nära. Fick springa hem snabbt som fan! vi spelade iaf in filmer, hah men de är privata.
Nu ska jag göra annat, ska gå om 30 min så har lite tid kvar :)♥


HAHAHA jag är mongo jag vet

hard time

vet ni en jobbig sak, jag har jeans på mig som är trasiga, ni vet med hål i, det är inte det som är jobbigt om ni trodde det haha, nej det jobbiga är att jag sitter med datan i knät och den är skit varm där under så gör ont på huden. Har datan i luften typ, haha cp.
Ska fråga hanna om hon vill gå ut ett slag, måste ut till friska luften innan jag ruttnar! ♥

muuuumin

yo
kom hem för ett tag sen, super skönt. Känns inte ens som om jag har varit i skolan idag och det ända som jag har att plugga till är spanska kursprovet (som man ty inte ens kan plugga till) kan bara titta igenom boken. Det ska jag göra i helgen. Jag hoppas vi inte får några läxor så jag kan få lite plugg fria dagar!
Nu ser jag på mumin, älskar det fortfarande. Är ju trots allt halv finne ;) mumin in my ♥
jag har aldrig rikigt fattat om snorkfröken och mumin är tillsammans eller bara kära liksom, ni vet. Men mumin kalla henne älskling i ett avsnitt så de måste ju vara tillsammans, visst. haha

onsdag

tjolahop
asnice att börja 1 idag, har dubbeltimme i geografi, så 2 timmar dära och sen slutar jag ;) känns lite onödigt att ens gå... men vi ska snacka betyg osv så måste dit. Innan bussen åker ska jag hinna med : måla naglarna, ladda mobilen, fixa nya låtar till min ipod, äta, sminka mig, föna och fixa håret. Tror ni jag hinner, jag hoppas jag gör det. Ska börja sätta fart nu. Självklart ska jag ha musiken på högsta volym och dansa runt som en galning (som jag brukar göra) pussisar:love:

En sån otrolig bra låt, får rysningar när jag hör den:

me like


4 timmar

matte provet gick sådär, hoppas innerligt att jag får G! 4 timmar gick snabbt när man tänkte och skrev men såfort jag fasna gick det assakta, var där kvart över 8 och lämna in vid 12. Sen på svenskan redovisade vi. Det var min dag. En sak som gjorde mig glad är att vi har ju spanska kursprov kvar, men steg 1 har nästa vecka så vi har ingen spanska imorgon. Ingen matte heller för han ska rätta nationella.
Börjar 1 och har 2 timmars geografi (-.-) slutar sen vid 3. men ska inte klaga;) Ikväll ska jag inte plugga nått, suuuuperskönt.
Imorgon fyller moster år, får inte glömma att gratta henne. Nu ska jag bara njuta av min lediga tid, kyssar babes♥

-4x - 2 < -6 = x > 1

2. Topptriangelsatsen går ut på att när en triangel delas på något ställe på toppen (som på bilden) kommer den lilla triangeln i den stora triangeln vara likformiga mot den stora. När två trianglar är likformiga betyder det att vinklarna i trianglarna är lika och att den lilla triangeln är den stora fast i mindre skala. När vi använder oss av topptriangelsatsen innebär det att vi beräknar ut skalan mellan den lilla och stora triangeln genom att dela den lilla triangelns sida med motsvarande sida i den stora triangeln. Vi får nu en skala mellan den stora triangeln och den lilla triangeln, som vi använder oss av för att beräkna den okända sidan.

Man använder sig av topptriangelsatsen, då man behöver räkna ut basen på den lilla triangeln, dvs y i våran fråga, eller om vi endast har en hel angiven sida i triangeln.

Transversalsatsen betyder att vi beräknar kvoten mellan de två halvorna i sidan av triangeln. Det är ett mått på relationen mellan de två halvorna, t. ex. den ena halvan är dubbel så stor som den andra halvan.

Vi beräknar x och y med de två satserna.

 

Vi får relationen i transversalsatsen:

x/8 = 3/6 = 1/2.

x = 8/2 = 4

Relationen mellan halvorna i sidorna är:

4/8 = 3/6 = 1/2 vilket är transversalsatsen.


För toptriangelsatsen får vi följande relation:

x/(x+8) = 3/9 = 1/3

3x = x + 8

2x = 8

x = 4

Relationen mellan lilla och stora triangel är:

4/12 = 3/9 =1/3, vilket är topptriangelsatsen.

 

Vi beräknar nu y som gör enklast genom topptriangelsatsen.

y/ 15 = 3/9 = 1/3

y = 15/3 = 5

 

Svar: x = 4 cm och y = 5 cm

 

3. Randvinkelsatsen säger att medelpunktsvinkeln är dubbelt så stor som randvinkeln. Följdsatsen är att alla randvinklar på samma cirkelbåge har samma vinkel.

Alltså är x = 50° och y = 2x = 100°



nån som kan hjälpa mig att förstå detta svar.... orkar inte. matten kommer gå bajs! hoppas jag klarar G! Har pluggat i 2 timmar nu, ska ta en break från matten och jobba lite mer morfar arbetet. Båda ska ju göras/lämnas in imorgon. 9 sidor tror jag det blir.
Sen nästa vecka är i spanska nationella, asso det är fan sjukt kan inte ett skit. Matte och spanska är verkligen inget för mig!  
Nu måste jag fortsätta plugga, kommer göra det hela kvällen, 4 veckor kvar, pepp pepp pepp!:love:

snabbt

nu ska jag bara äta frukost och sen drar jag till plugget, har matte och musik!


haha cp bild men er ni att jag är rätt brun ;)

måndag

jag är vaken, har hunnit med att tvätta håret och allt... nu ska jag se på Grease, i Turkiet gjorde de en grease musikal (de sög så jävla hårt,de mima men kunde inte ens texten så stog och gapa!?) så blev lite sugen att se orginalet ;)
börjar halv 12 idag, bussen går 11 och det är sol ute, wiihi ska sola så inte allt mitt bruna försvinner, vorde tragiskt!
En bra nyhet är att jag har skrivit klart morfar arbetet, ska bara titta igenom det och fixa lite små fel, skönt. En dålig är matten, så sjukt svårt fatar ingenting och då menar jag ingenting! bajs:love:


gammal

home

nu är jag hemma, kom hem igår och gick direkt ut med hanna och emmelie. Vi snacka typ hela kvällen/natten haha, asmysigt med filtar och tända ljus!
Jag är faktiskt brun (för att vara mig som typ inte kan bli brun) men det håller på att försvinna nu :tired: men snart är det ju sommar här hemma också så blir nog bra ;)
Vakna vid halv 8 faktiskt, gick upp och pluggade. Måste göra klart morfar arbetet som är asstort (typ 10 sidor kommer det blir) och sen har jag matte B nationella på tisdag och det är då morfar arbetet ska in, så nu är jag skit stressad! dåligt av mig att sätta mig och blogga men tänkte bara berätta att jag inte dog i en plankrash eller nått sånt haha!
nu måste jag återgå till pluggandet (fattar verkligen inget på matten så har lite panik) döda mig:love:

turkiet here I come

innan jag åker ska jag bara lägga upp min nya favorit låt, love it!



TURKIET

galen natt igår, överraskade amanda med en födelsedagsfest efter vi ätit vår goda tårta som vi baka och efter hon öppnade sina presenter (locktång och ett gosedjur) hon blev skit glad (hoppas jag haha) men det blev hon säkert.
Rolig kväll enligt mig hah!
men nu ska jag åka till Turkiet suckers, kommer sakna mina nära och kära men ey, I will be back soon (hoppas jag)

en bild från igår (kommer flera sen)
 
 
 


städarna!

baby shut up

hejsan
Idag fyller amanda 17 år, grattis älskling!
Annars ska jag dra till skolan snart, ha 3 lektioner, om inte engelskan är inställd (vilket jag hoppas) mår toppen idag, party and no problems!
Bussen går halv 11 fast börjar kvart över :tired: hate it!
I onsdags tog och jag carro en super lång promenad, gick till vattnet och allt. SUPER MYSIGT. men nu måste jag faktiskt börja fixa mig, har inte ens klätt på mig, puss:love:





-

nu drar jag på dans, hade tråkigt så lekte lite med webben, vilket slutade såhär:

I have reached my limit,I can't take it

jag klarar det inte, 3 reasons to die, is there enough to live
RSS 2.0